Už jste zkoušeli tatrankové cukroví?
Pokud máte rádi tatranky, připravte si z nich vánoční cukroví. Tatrankové kuličky jsou velmi jednoduché, takže je zvládne úplně každý. K tomu navíc mají velmi zajímavou chuť, kterou si zajisté zamilujete. Můžete použít klasické tatranky, horalky nebo podobné oplatky různých příchutí. Záleží jen na vašem výběru, díky kterému mohou být tyto koule opravdu jedinečné.
Ingredience:
- 5 tatranek (cca 225 g)
- 150 g másla
- 3 polévkové lžíce rumu
- 100 g moučkového cukru
- kokos na obalení
Postup:
- Tatranky vložíme na několik hodin do lednice, aby nebyly tak měkké a dobře se strouhaly. V případě, že byly při klasické pokojové teplotě, moc efektivně by se nedaly strouhat.
- Máslo necháme změknout při pokojové teplotě.
- Následně oplatky nastrouháme na klasickém struhadle a smícháme je se změklým máslem, rumem a cukrem.
- Těsto pořádně zpracujeme, aby bylo dostatečně vláčné. V případě, že je sypké, tak přidáme trošku másla. Pokud naopak je těsto příliš řídké, tak jej můžeme zahustit další oplatkou, kokosem a nebo ho dáme na chvíli ztuhnout do lednice.
- Z dokonale vypracovaného těsta vytvoříme kuličky, které obalíme ve strouhaném kokosu.
- Tatrankové kuličky uložíme do košíčků a necháme je v lednici ztuhnout.
- Pokud chcete mít zajímavé kuličky, obalte je v obarveném strouhaném kokosu.
Tyto kuličky jsou nepečené, proto je můžete připravit na poslední chvíli.
Při nákupu tatranek vybírejte ty, které vám chutnají a aby vám tatrankové koule připomínaly tyto skvělé oplatky.
Vaše komentáře