Recept na marcipánové cukroví
Máte-li rádi marcipán, tak by u vás neměl chybět ani na vánočním stole plném dobrot. Připravte si výborné a jednoduché marcipánové cukroví z pravého marcipánu. Výborné nepečené cukroví bude chutnat nejen milovníkům marcipánu, ale i všem ostatním.
Ingredience:
- 150 g moučkového cukru
- 150 g mandlí
- 1 vaječný bílek
- voda podle potřeby
- Čokoládová poleva
- čokoláda na vaření
- 2 lžíce másla
Postup:
- Mandle nejprve spaříme a oloupeme. Necháme je pár hodin na vzduchu, aby se pořádně osušily.
- Následně mandle umeleme nebo rozmixujeme tak, aby z nich byl jemný prášek.
- Pokud použijete mandlovou moučku, můžete přeskočit spaření, loupaní mandlí a jejich následné mletí. Moučku levně koupíte v tomto obchodě.
- Tyto namleté mandle smícháme s prosátým cukrem a bílkem. Těsto musíme dokonale zpracovat, aby bylo jemné. Podle potřeby přidáme vodu (ale opravdu postupně a jen pár kapek).
- Pak zabalíme těsto do potravinářské fólie a vložíme na hodinu do ledničky.
- Připravíme si čokoládovou polevu (domácí nebo kupovanou). Domácí polevu připravíme ve vodní lázni; nalámanou čokoládu pomalu rozpustíme s máslem.
- Z marcipánu vytvoříme kuličky, které obalíme v čokoládové polevě a můžeme je ozdobit i různým barevným zdobením.
- Marcipánové kuličky vložíme do košíčků a opět dáme do ledničky, ať cukroví ztuhne.
Pokud chceme mít barevné marcipánové cukroví, tak marcipán můžeme ozdobit potravinářskými barvivy. Ty koupíme drogerii a špetku zapracujeme do těsta těsně předtím, než je umístíme do ledničky.
✅ Připravte lahodné medové kuličky. Chutnají naprosto famózně.
Místo kupovaných barev můžeme použít barviva přírodní, k tomu využijeme kakao, šťávu z barevného ovoce či zeleniny.
Vaše komentáře